Maandhoroscopen januari 2013
   
Ram RAM
Je staat in het middelpunt van alle aandacht en straalt daadkracht uit, Ram. Je zelfbeeld ondergaat nu een belangrijke verandering waarbij liefde en vriendschap de hoofdrol spelen. Geld, vriendschap en liefde vormen deze maand een slechte combinatie en een breuk kan het gevolg zijn. Dit merk je vooral rond de 7e en de 13e. Maak een nieuwe start vanaf de 11e. Tijdens de volle maan op de 27e maak je de balans op in je liefdesleven.
   
Taurus STIER
Je begint 2013 met visie en optimisme, Stier. Januari is een prima maand om deze visie naar een breder publiek te communiceren. Je wilt nu nieuwe dingen ontdekken en leren. Probeer als het even kan een weekendje weg te plannen. De eerste week van de maand kan wat lastig zijn op je werk. Je wilt vooruit, maar mensen werken niet echt mee. Probeer je frustratie te verbergen. In het tweede weekend brengt een onverwachte ontmoeting leven in de brouwerij.
   
Twins TWEELINGEN
Januari is de maand om uit je comfortzone te kruipen, Tweelingen. Het komend jaar krijg je voldoende kansen om vooruit te komen en jezelf te ontwikkelen. Nu leg je hiervoor de fundamenten. De eerste helft van de maand staan geldzaken centraal. Probeer de losse eindjes af te handelen en bereid je voor op avontuur zoals reizen, opleidingen en nieuwe mensen ontmoeten. Blijf vooral praktisch bezig en neem de 25e de laatste hobbel. Daarna ben jij er helemaal klaar voor.
   
Crab KREEFT
Begin 2013 spelen je relaties de hoofdrol in je leven, Kreeft. Onderhandelingen en gesprekken vragen veel energie en tijd. Probeer oude slepende kwesties uit te praten en op te lossen. In de tweede week sluit je een belangrijk hoofdstuk af in je leven. Daarna is er werk aan de winkel wat geld betreft. Probeer een compromis te sluiten, maar houd voet bij stuk als het echt niet anders kan. Rond af voor de 27e.
   
Leo LEEUW
Voor jou begint 2013 met een stevige reorganisatie, Leeuw. Het betreft je dagelijkse routines en je gezondheid. Maar ook huisdieren, apparaten, gereedschap en personeel (als je een eigen zaak hebt) vragen aandacht. Rond de 19e staan onderhandelingen centraal. Sluit contracten en overeenkomsten bij voorkeur na de 25e af. Activiteiten die je start vanaf de nieuwe maan op de 11e, zullen soepel verlopen en kunnen rond de volle maan op de 27e afgerond zijn.
   
Virgo MAAGD
Januari is een krachtige maand voor jou, Maagd. Je laat leiderschap zien in combinatie met humor. Onderdruk je natuurlijke bescheidenheid en zoek het voetlicht op. Voor de singles biedt de tweede week kansen op liefdesgebied. Neem ook tijd met je kinderen, voor sport en culturele activiteiten. Vanaf de 19e zit je namelijk weer volop in het werk. Op de 25e kan communicatie lastig zijn. Wees alert en besteed ook tijd en aandacht aan je gezondheid.
   
Libra WEEGSCHAAL
Je huis en familie staan prominent op de agenda tot de 19e, Weegschaal. Nu is de tijd aangebroken om een stevige vloer onder je leven te leggen. Het kan lastig zijn om een compromis te vinden tussen je inkomsten en de leuke dingen van het leven. Hak een knoop door op de 7e. In de liefde kan het spannend worden rond de 13e. Lucht je hart, maar let op dat je niet alle scheepjes achter je verbrand. Vanaf de 19e is er meer tijd voor plezier en (reis)- plannen voor de toekomst.
   
Scorpio SCHORPIOEN
Januari staat grotendeels in het teken van korte reisjes, studie, papierwerk en sociale contacten. Rond de 7e ga je een uitdaging aan waarbij concentratie van je aandacht en energie een belangrijke succesfactor is. De resultaten van je inspanningen worden zichtbaar tijdens de volle maan op de 27e. Je kunt wat lichtgeraakt zijn op de 13e. Let op dat je niets zegt of doet waar je later spijt van zou kunnen krijgen. Besteed meer tijd aan je huis en familie vanaf de 19e.
   
Sag BOOGSCHUTTER
Tot de 9e gaat je sociale leven van een leien dakje. Daarna vragen praktische beslommeringen meer tijd en aandacht. Zoek deze maand naar manieren om je leven te verbeteren, ook in financieel opzicht. Benut al je talenten, wees creatief, maak plannen en zoek daarbij naar samenwerking met anderen. Let op voor overhaast gedrag en onnauwkeurigheid op de 25e. Kies je woorden met zorg. Twee dagen later tijdens de volle maan maak je de balans op.
   
Capricorn STEENBOK
Zet jezelf weer op de kaart en blaas je persoonlijke doelen nieuw leven in, Steenbok. Slepende problemen los je nu succesvol op. Je voelt je mentaal en communicatief heel sterk en kunt met overtuigingskracht mensen voor je plannen winnen. Maandag de 7e is een lastige maar belangrijke dag voor je gevoel van eigenwaarde. Vanaf de 19e staan geld en bezit centraal. De volle maan op 27e maakt duidelijk wat je financiele positie is.
   
Aqua WATERMAN
2013 begint niet heel gemakkelijk voor jou, Waterman. Problemen die al een tijdje op de achtergrond speelden, worden nu duidelijk zichtbaar. Het is lastig om directe actie te ondernemen want je reputatie staat op het spel. Probeer een uitlaatklep voor je energie te vinden en kijk ondertussen hoe je kunt handelen. Treed pas naar buiten vanaf de 19e en voer dat lastige gesprek op de 25e. Aan het eind van de maand wordt duidelijk hoe de vlag erbij hangt.
   
Pisces VISSEN
Sociale activiteiten met mensen waarmee je interesses deelt, staan voor jou nu centraal, Vissen. Laat jezelf zien en neem eventueel het initiatief bij groepsactiviteiten. Thuis gaat alles steeds beter en dit wordt zichtbaar aan het eind van de maand. Punt van aandacht is je studie. Je energieniveau is niet helemaal op het oude peil. Probeer waar het kan rust in te bouwen zodat je volgende maand weer voluit kunt gaan. De volle maan op de 27e maakt duidelijk waar de knelpunten zitten.